Extra maatregelen in Brabant-Zuidoost tegen het coronavirus

Vrijdag 25 september 2020

Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 8 veiligheidsregio’s extra maatregelen afgekondigd, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Brabant-Zuidoost is één van de regio's waar de extra maatregelen gaan gelden. De maatregelen gaan in op zondag 27 september, 18:00 uur.

Het gaat om volgende maatregelen:

  • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden
  • Gezelschappen mogen niet groter zijn dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen
  • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers

Aanvullende maatregelen regio Brabant-Zuidoost

Meer informatie

Regionale maatregelen tegen het coronavirus

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek