Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost doet dringende oproep aan inwoners

Dinsdag 29 september 2020

Vanaf vandaag 18.00 uur geldt in de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost het dringende advies aan iedereen om zoveel mogelijk mondkapjes te dragen in de publieke gebouwen. Dit advies komt bovenop de extra coronamaatregelen die het kabinet 28 september jl. al aangekondigde.

Het advies geldt voor locaties waar grote concentraties publiek op eenzelfde tijd bij elkaar komen, zoals in supermarkten en bouwmarkten.

Dit mondkapjesadvies, dat wordt gedragen door alle 21 burgemeesters in de regio, is geen verplichting maar is een dringende oproep aan alle inwoners en ondernemers. Het virus verspreidt zichzelf immers niet, wij zorgen zelf voor de verspreiding ervan. 

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wacht niet op een landelijke richtlijn vanuit de Rijksoverheid maar loopt voorop in de strijd tegen corona. Er is wel een oproep gedaan aan het kabinet om met een landelijke maatregel voor mondkapjes te komen.

Naast de mondkapjes blijven ook de algemeen bekende richtlijnen van kracht waaronder 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden en zoveel mogelijk thuiswerken.

Mondkapje in gemeentehuis Veldhoven

De gemeente Veldhoven vraagt bezoekers en medewerkers om in het gemeentehuis een mondkapje te dragen. 

Noodverordening COVID-19 vanaf 29 september van kracht

Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening COVID-19 vastgesteld, die vanaf 29 september van kracht is.

Vragen over de maatregelen

Heeft u vragen over de maatregelen die zijn ingesteld om het coronavirus in te perken? Kijk dan op Rijksoverheid.nl of bel met het informatienummer 0800-1351.

Infographic landelijke maatregelen tegen het coronavirus 28 september 2020

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek