NL-Alert steeds vaker ingezet

Maandag 12 oktober 2020

NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn vorig jaar in heel Nederland 174 NL-Alerts uitgezonden. In 2013 waren dit er nog 33. Dit is een goede ontwikkeling: ook Veldhovenaren worden bij steeds meer noodsituaties op hun mobiel gewaarschuwd en geïnformeerd. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Onderzoek laat zien dat ruim 8 op de 10 mensen waarderen dat NL-Alert wordt ingezet bij een noodsituatie. Mensen uit het onderzoek geven aan dat ze meteen willen weten wanneer er bijvoorbeeld in de buurt een brand is uitgebroken, waarbij giftige stoffen vrijkomen. Ze vinden het prettig om te weten wat ze moeten doen in zo’n situatie. In een NL-Alert leest u bij zo’n brand direct dat u de deuren en ramen moet sluiten en de ventilatie moet uitzetten.

NL-Alert op de mobiel

U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. Hiervoor hoeft u niets te doen. Mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard ingesteld om NL-Alerts te ontvangen. Zodra u een NL-Alert ontvangt, laat uw mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. Ziet u een NL-Alert? Lees meteen het bericht en kom in actie. De helft van de mensen informeert na een NL-Alert ook anderen, zoals familieleden, buren en vrienden. Zo weten ook de mensen om hen heen wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek