Onderscheiding voor de Afvalheld van het jaar 2020

Maandag 12 oktober 2020

Sinds een half jaar gaat Jesse (6 jaar) bijna elke dag naar de speeltuin en het parkje aan de overkant van de straat. Maar niet altijd om te spelen. Hij neemt dan een harkje en een doos mee. Want Jesse ruimt het zwerfafval op dat in de struiken en rond het veld ligt. In het gemeentehuis hoorden we over zijn fanatieke inzet. Het was voor wethouder Hans van de Looij reden om een nieuwe titel in te stellen: ‘Afvalheld van het jaar’.

Afgelopen week werd Jesse benoemd tot Afvalheld van het jaar 2020. Jesse kreeg niet alleen die mooie titel. Er hoort ook een heuse onderscheiding bij: een duurzame medaille van hout en gerecycled textiel. Ook kreeg hij een groen veiligheidshesje, handschoenen en een afvalgrijper met een ‘krokodillenbek’. En, zoals bij een echte held niet mag ontbreken, een groene cape. In deze groene outfit, gelukkig zijn lievelingskleur, nam Jesse zijn nieuwe opschoonmaterialen meteen in gebruik.

“Het is Jesse Bout die Veldhoven schoonhoudt!”

Jesse houdt de omgeving schoon: bij de speeltuin en het parkje in zijn straat én rondom zijn school. Dat doet hij op eigen initiatief en onder zijn zelfbedachte motto ‘het is Jesse Bout die Veldhoven schoonhoudt!’. De kersverse afvalheld Jesse vertelt: “soms kom je hele gekke dingen tegen. Ik heb zelfs wel eens een luier gevonden in de bosjes!”. Vol trots op zijn nieuwe titel gaat Jesse weer fanatiek aan de slag. Wie weet welke opvolger volgend jaar de titel van afvalheld in ontvangst mag nemen..?

‘Zwerfafvalpakker’ worden? Meld u aan!

Wilt u ook meehelpen om Veldhoven zwerfafvalvrij te houden? Meld u dan aan als ZAP-vrijwilliger via de pagina Aanmelden. Wij geven u opschoonmaterialen in bruikleen en halen het verzamelde zwerfafval bij u op.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek