Zwemmen en sporten in City Sport Veldhoven

Dinsdag 3 november 2020

Gistermiddag heeft de selectiecommissie de naam bekend gemaakt van het nieuwe zwembad en de bestaande sporthal: City Sport Veldhoven.  De sportaccommodatie gaat die naam voeren zodra de bouw van het zwembad klaar is. Naar verwachting is de nieuwbouw klaar in november 2021.

Zwembad impressieDe naam is bekend gemaakt door Jos Blatter, voorzitter Stichting Den Ekkerman, namens de selectiecommissie. Wethouder Daan de Kort kan zich goed vinden in de naam City Sport Veldhoven. “Een mooi resultaat uit de vele inzendingen. Het sportcomplex maakt deel uit van het Citycentrum, het hart van Veldhoven, en City Sport legt die verbinding. De naam past bij een moderne, sportieve gemeente die veel nationaliteiten kent.” De naam City Sport is ingezonden door Eva Schouten Hernandez; zij wint hiermee een zwem-jaarabonnement.

Procedure naamgeving

Een projectteam van gemeente, Stichting Den Ekkerman, directeur zwembad en voorzitter Njord, hebben de keuze gemaakt om de sportaccommodatie met het nieuwe zwembad óók een nieuwe naam te geven. Hiervoor hebben ze een procedure opgesteld en een aantal voorwaarden meegegeven. Er is een selectiecommissie ingesteld om uit de ingezonden namen een selectie te maken waarop alle inwoners konden stemmen. En om de eindkeuze uiteindelijk te bepalen en bekend te maken.

City Sport Veldhoven

Uit 203 door inwoners ingezonden namen heeft de selectiecommissie er uiteindelijk 3 gekozen waar op gestemd kon worden. 711 Veldhovenaren hebben hun stem uitgebracht waarvan 49% stemde op de naam City Sport. De commissie is van mening dat de nieuwe naam City Sport Veldhoven de gewenste uitstraling van het nieuwe zwembad goed benadrukt. De naam verbindt de onderdelen van de sportaccommodatie (wat ook in het ontwerp terugkomt) en benadrukt de ligging, die inmiddels onderdeel uitmaakt van het ‘nieuwe’ centrum van Veldhoven voor alle Veldhovenaren.

Petitie Den Ekkerman

Afgelopen donderdag 29 oktober hebben de selectiecommissie en de wethouder een petitie in ontvangst genomen met het verzoek ‘om de naam te laten blijven zoals deze is’. Deze petitie is 736 keer ondertekend. In de petitie wordt toegelicht dat er teleurstelling is over het niet-gehoord worden van inwoners en opmerkingen over in het verleden gemaakte keuzes. Ook worden er aannames gedaan (die niet altijd juist zijn). De gemeente geeft aan “het gevoel achter de petitie te begrijpen en binnenkort duidelijkheid te geven over vragen en aannames in een reactie aan de indieners van de petitie.” De selectiecommissie zag uiteindelijk geen reden om af te wijken van de voorgestelde procedure, maar heeft ook begrip voor het gevoel over ‘Den Ekkerman’. Ze doet de suggestie om de historie van het zwembad in de aankleding van de nieuwe sportaccommodatie aandacht te geven.

Meer nieuws

RSS feed

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS Reader nodig. Via de RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek