Kom jij de zorgmedewerkers helpen?

Maandag 9 november 2020

Vanwege personeelstekort loopt de zorg in onze regio vast. Daarom zijn de 21 zorgwethouders uit Brabant-Zuidoost een actie gestart om medewerkers in de zorg te helpen. Zij zijn op zoek naar inwoners die een helpende hand willen bieden.

Om welke hulp gaat het?

Alle hulp is welkom: ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliënt. Hoe klein ook, uw bijdrage is heel belangrijk. Want door dit soort werk uit handen te nemen, kunnen de zorgmedewerkers zich richten op andere taken.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die iets wil en kan doen voor de zorg is welkom. Bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers, stagiaires en mensen met een (verlopen) BIG-registratie. Maar ook gewoon inwoners die hun naasten willen helpen.

Waar kunt u zich aanmelden

  • Werkt u op dit moment in een andere branche (bijvoorbeeld de horeca) die nu even stil ligt? Ontvangt u op dit moment een uitkering? Of bent u scholier die nu even geen stageplek kan vinden? Dan kunt u zich aanmelden bij Transvorm; zij coördineren de vraag en aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken. Aanmelden kan via de website Extrahandenvoordezorg.nl
  • Bent u al actief als vrijwilliger in Veldhoven of bent u die inwoner die graag iets voor de zorg wil doen? Dan kunt u zich aanmelden bij het Vrijwilligersbureau van Cordaad. Stuur een mail naar info@veldhovenvoorelkaar.nl of ga naar www.veldhovenvoorelkaar.nl.

Waarom is deze hulp nodig?

Op dit moment is de zorg door corona overbelast. Daarnaast zijn er nu juist veel zieken onder het zorgpersoneel. Met de inzet van extra mensen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in de regio weer de zorg kan krijgen die nodig is. Als we hier samen de schouders onder zetten, kunnen we weer sneller de lockdown afbouwen. Horen we snel van u?

Meer nieuws

RSS feed

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS Reader nodig. Via de RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek