Aanleg tunnel Moormanlaan gestart

Dinsdag 10 november 2020

De voorbereidende werkzaamheden voor een tunnel onder de Moormanlaan zijn gestart. Tegelijkertijd wordt ook de hop-over voor de vleermuizen geplaatst. Dit is een veilige vliegroute voor vleermuizen over een weg.

De Moormanlaan is een populaire recreatieve route voor wandelaars, fietsers, ruiters en de atletiekvereniging. Met de aanleg van het nieuwe viaduct over de A67 is de Moormanlaan onderbroken. Daarom komt er een tunnel. Deze tunnel krijgt de vorm van een boog en is 6,5 meter breed en 2,75 meter hoog (vrije doorrijhoogte). De rijbaan in de tunnel is 4,5 meter breed.

Luchtfoto met daarop de locatie van de tunnel Moormanlaan aangegevenWerkzaamheden in volle gang

De graafwerkzaamheden en het verleggen van kabels en leidingen is in volle gang. Daarna wordt de fundering van de tunnel ingegraven. In de fabriek zijn betonnen bogen gestort. Deze moeten de komende weken nog drogen. In januari 2021 kunnen de bogen aan de fundering worden bevestigd. Vanaf half maart gaat de tunnel open.

Meer nieuws

RSS feed

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS Reader nodig. Via de RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek