Veldwijzer en uitkering aanvragen

Dinsdag 17 november 2020

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld belasting, uitkering of toeslagen aanvragen? Of een probleem dat te maken heeft met wonen, onderwijs of werk? Maak dan een afspraak met de sociaal raadslieden. U vindt ze bij Veldwijzer. Ze adviseren en helpen u gratis.

Simone Joosten is coördinator bij Bureau Sociaal Raadslieden, onderdeel van Veldwijzer. Ze schetst een situatie die regelmatig voorkomt. “Stel: u heeft van uw baas te horen gekregen dat uw contract niet wordt verlengd. Wat nu? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk een andere baan vinden. Maar in de tussentijd moet er wel geld binnen komen. U maakt zich zorgen over de maandelijkse lasten die gewoon doorgaan. Zoals de huur en de premie voor de zorgverzekering.”

Internet

Op de website van het UWV vindt u hier veel informatie over. Heeft u recht op een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering)? Dan kunt u deze digitaal aanvragen. Op de website van het UWV staat een stappenplan.

U heeft een DigiD nodig om de WW-uitkering aan te vragen. Heeft u deze nog niet? Of heeft u deze lang niet gebruikt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe aan. Het duurt een paar dagen voor u de DigiD in huis heeft. Daarna kunt u aan de slag.

Hulp van Veldwijzer

Uit ervaring weet Simone dat niet iedereen de website kan gebruiken. Simone: “Het is soms lastig om alle informatie en zinnen goed te begrijpen. Dit roept vaak vragen op: welke situatie geldt voor mij?”

Met die vragen kunnen Veldhovenaren bij Veldwijzer terecht. “Bij ons werken vrijwilligers die u kunnen helpen bij het aanvragen. Zij weten wat uw rechten en plichten zijn. En ze kunnen adviseren hoe om te gaan met uw nieuwe financiële situatie”, vertelt Simone.

Dit voorbeeld gaat over een WW-uitkering. Simone legt uit dat ze ook helpen bij het aanvragen van andere soorten uitkeringen. Zoals een uitkering van de gemeente of van de Sociale Verzekeringsbank. Simone: “Wilt u graag hulp hierbij? Aarzel dan niet en bel of mail voor een afspraak. We zijn er voor iedere inwoner van Veldhoven.”

Veldwijzer en de gemeente

Niet iedereen weet de weg naar de gemeentelijke schulddienstverlening of Veldwijzer. Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Valt uw inkomen onder een bepaalde grens? Dan kunt u hulp krijgen bij het aanvragen van bijzondere bijstand. U kunt ook gebruikmaken van andere regelingen van de gemeente, Stichting Leergeld (voor activiteiten voor uw kinderen) en de Voedselbank. Denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Neem ook dan contact op met Veldwijzer. Zij kijken op welke regelingen u recht heeft. En helpen meteen met het aanvragen daarvan. U hoeft dan maar een keer een formulier in te vullen.

Contact met Veldwijzer

Door de coronamaatregelen is het Veldwijzer-loket aan de Sterrenlaan 15 alleen op afspraak te bezoeken. U kunt hiervoor bellen naar 040-2092044. Dat kan op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 15.30 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldwijzer.net. Kijk voor meer informatie op www.veldwijzer.net. Natuurlijk kunt u uw vragen ook telefonisch en per e-mail stellen.

Meer nieuws

RSS feed

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS Reader nodig. Via de RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek