Herstel aan heide in winter

Donderdag 26 november 2020

De heides in Veldhoven staan bekend om de rijke biodiversiteit, met zeldzame heidesoorten. Om de heides in de toekomst te behouden, is het nodig om ze nu te herstellen. Daarvoor zijn maatregelen opgesteld die deze winter worden uitgevoerd:

Wat

  • Bomen en opslag worden in alle gebieden verwijderd om dichtgroeien te voorkomen. (gehele winter)
  • Steenmeel wordt verspreid om de bodem te helpen herstellen. (start 27 november)

Waar

  • Halfmijlsven
  • Sprankel

Om de heides zo min mogelijk te belasten wordt het steenmeel over de heides geblazen. Daar komt stof bij vrij. Daarom worden tijdens deze werkzaamheden de toegangswegen naar het werkgebied tijdelijk afgezet.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek