Minder vuurwerkschade tijdens jaarwisseling

Maandag 11 januari 2021

In 2020 moesten we ons allemaal houden aan coronamaatregelen. Daarom vierden we de jaarwisseling in kleine kring. Ook was er een verbod op het afsteken van vuurwerk of het schieten van carbid. Dit om de druk op de zorg niet nóg verder toe te laten nemen. Gelukkig hielden veel mensen zich hieraan.

De gemeente en politie kijken tevreden terug op de jaarwisseling. Mede dankzij de grote inzet van de politie verliep de jaarwisseling in onze regio redelijk rustig. Er waren geen grote incidenten.

Schade door vuurwerk

Er was een klein aantal vuurwerkincidenten. Dit zorgde voor in totaal € 2.375,- schade aan eigendommen van de gemeente. Een flinke afname in vergelijking met vorig jaar. Toen was de schadepost € 7.415,-. Ook was er dit jaar gelukkig geen geweld naar hulpverleners.

Terugblik jaarwisseling

Burgemeester Marcel Delhez is trots dat iedereen zich zo goed aan de maatregelen heeft gehouden: “Slechts een klein deel van de inwoners negeerde de afspraken en de maatregelen. Ik ben blij dat de inwoners van Veldhoven nu ook met de feestdagen hebben geholpen om het virus met elkaar onder controle te krijgen. En vooral om de druk op de ziekenhuizen niet nog verder te laten oplopen. Extra complimenten voor alle medewerkers van de hulpdiensten, zowel voor als achter de schermen.”

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek