Provincie subsidieert duurzame projecten

Maandag 8 februari 2021

Sinds 15 oktober 2020 is de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’ geopend. De provincie is op zoek naar projecten ‘van onderop’ die de energietransitie in Brabant aantoonbaar versnellen. Er is nog veel ruimte in de subsidieregeling voor nieuwe aanvragen.

In totaal is binnen deze subsidieregeling € 500.000 beschikbaar. De provincie betaalt maximaal 50% van de kosten van een project, met een maximum bijdrage van € 24.999. Denk hierbij aan (gezamenlijke) projecten op het gebied van duurzaam vervoer, recycling, zonne-energie en energiebesparing in huis. 

Aanvragen kan nog steeds

Er zijn diverse aanvragen in behandeling en verschillende initiatiefnemers hebben informatie opgevraagd bij de provincie. Maar er is nog voldoende geld beschikbaar voor nieuwe projecten. Waar u op moet letten bij het indienen van een aanvraag is dat uw idee al voldoende concreet en haalbaar moet zijn dat het mogelijk is om het binnen twee jaar te realiseren. De nieuwe subsidieregeling loopt tot en met 1 december 2021. Brabant geeft Energie beoordeelt aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Subsidie aanvragen

Kijk voor meer informatie en om subsidie aan te vragen op www.brabant.nl/brabantgeeftenergie. Op www.brabantgeeftenergie.nl leest u meer om een inschatting te kunnen maken van de kansen en risico’s van uw project. De stichting Brabant geeft Energie denkt graag met u mee.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek