Aanslag gemeentebelastingen komt eraan

Maandag 15 februari 2021

Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentebelastingen 2021. Op de aanslag staan alle gemeentelijke belastingen die u moet betalen. Denk aan de onroerendezaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing. U ontvangt de aanslag per post of in de Berichtenbox van MijnOverheid. Houd uw (digitale) brievenbus dus goed in de gaten.

In het Veldhovens Weekblad van woensdag 24 februari besteden we extra aandacht aan de gemeentebelastingen op de speciale ‘Belastingnieuws’-pagina’s. Daar vindt u alles wat u moet weten. Over 1 onderdeel geven we alvast informatie: bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

Bent u het niet eens met WOZ-waarde?

De WOZ-waarde van uw woning, stuk grond of bedrijfspand staat op de aanslag. We doen er alles aan om deze zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. De WOZ-waarde voor dit belastingjaar is de waarde van uw woning op waardepeildatum 1 januari 2020. De WOZ-waarde van uw woning kan hoger zijn ten opzichte van vorig belastingjaar. De huizenprijzen in de gemeente Veldhoven zijn in de periode tussen 1 januari 2019 en 1 januari 2020 namelijk flink gestegen.

Heeft u vragen over de WOZ-waarde? Wij informeren u dan graag. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Maak dan informeel of formeel bezwaar via de volgende stappen.

Bezwaar in 5 stappen

U kunt gemakkelijk zelf online bezwaar maken. Hierover leest u meer op de pagina Belastingaanslag bezwaar

  1. Bekijk het taxatieverslag, dit kunt u inzien op MijnOverheid, opvragen bij de gemeente via de pagina WOZ en onroerendezaakbelastingen of stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl
  2. Heeft u vragen of opmerkingen over het taxatieverslag? Of bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Stel uw vraag of maak informeel bezwaar (binnen 4 weken na de datum van de aanslag). Dit kan eenvoudig online, zonder DigiD, via de pagina Belastingaanslag bezwaar of mail naar gemeente@veldhoven.nl.
  3. Bent u het niet eens met de uitkomst van het informeel bezwaar? Dan kunt u formeel bezwaar maken. Dit kan voortaan online via de pagina Belastingaanslag bezwaar of per brief. Let op, een formeel bezwaarschrift moet binnen 6 weken na de datum van de aanslag zijn ingediend
  4. Een WOZ-gecertificeerde taxateur beoordeelt uw bezwaar
  5. De gemeente beslist of uw bezwaar terecht is en of de WOZ-waarde moet worden aangepast

Lukt het niet op onze website of via e-mail? Neem dan contact met ons op via het verkorte telefoonnummer 14 040.

Maak zelf bezwaar!

Veel bureaus stellen op basis van ‘no cure, no pay’ een bezwaarschrift voor u op. Het lijkt alsof het gratis is, maar zo’n bureau verdient er toch geld aan. Wij zijn namelijk wettelijk verplicht om de proceskosten te betalen als een bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde wordt gewijzigd. In 2020 betaalden we voor woningbezwaren ruim 35.000 euro aan bureaus, terwijl het voordeel voor de betreffende inwoners gezamenlijk nog geen 2.000 euro was. Uiteindelijk betalen alle Veldhovenaren dus mee aan de kosten voor deze bureaus.

Maakt u toch gebruik van zo’n bureau? Lees de voorwaarden dan goed, voor u uw gegevens invult of uw handtekening zet. Er zijn voorbeelden van Veldhovenaren die dachten dat ze alleen maar informatie hadden opgevraagd. Zij bleken doorlopende machtigingen te hebben afgegeven waar ze vervolgens maar moeilijk van afkwamen.

Wij helpen u graag

Wij bekijken en behandelen alle bezwaarschriften serieus en volgens de regels. Via de website kunt u eenvoudig online bezwaar maken. Hier vindt u ook een voorbeeldbrief die u kunt gebruiken als u per post bezwaar wil maken. Het is dus echt niet nodig om een bureau in te schakelen.

Al uw vragen over de WOZ-waarde of bezwaar maken, horen we dan ook graag via gemeente@veldhoven.nl. Zet in het onderwerp van uw e-mail waar uw bericht over gaat (bijvoorbeeld ‘vraag WOZ-waarde’ of ‘informeel bezwaar WOZ-waarde’). Vermeld ook het vorderingsnummer en het adres en uw telefoonnummer. Een WOZ-medewerker neemt dan contact met u op om uw vraag of informeel bezwaar te bespreken. U kunt ons ook bellen op het verkorte telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek