Tweede Kamerverkiezing 2021

Maandag 22 februari 2021

Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. We zorgen ervoor dat iedereen kan stemmen, ook in deze coronatijd. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen. U ontvangt thuis per post uw stempas. Hiermee kunt u zelf stemmen of iemand machtigen.

  • Als u tot een risicogroep behoort, kunt u in een aantal stemlokalen al op 15 of 16 maart stemmen.
  • Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen ook per brief stemmen, zij ontvangen een stempluspas.
  • Heeft u coronaklachten? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen.

Stemmen in een stemlokaal

Let op: er zijn veranderingen in de stemlokalen, u kunt niet op alle locaties terecht waar u bij de laatste verkiezingen kon stemmen. Kijk op de pagina Stemlokalen voor alle informatie over stemlokalen, de openingstijden (niet elk stemlokaal is alle tijden open) en de toegankelijkheid. Neem uw stem(plus)pas en uw identiteitsbewijs mee. Dit mag een rijbewijs, paspoort of Nederlandse identiteitskaart zijn. Zonder stem(plus)pas of identiteitsbewijs kunt u niet stemmen.

Stemmen via een machtiging

Bent u niet in de gelegenheid om te gaan stemmen? Of wilt u liever niet zelf naar een stemlokaal komen? Dan kunt u iemand machtigen om uw stem uit te brengen. Dit heet stemmen bij volmacht. Dit kunt u doen tot op de dag van de verkiezing, via uw stem(plus)pas. Kijk op de achterzijde van uw pas hoe u dat doet (onderhandse volmacht).
Iemand machtigen kan ook via een schriftelijke volmacht. Meer informatie hierover leest u op de pagina Stemmen bij volmacht

Stemmen per brief

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u stemmen per brief. U ontvangt uw stempluspas in de brievenbus. Daarna krijgt u ook per post een tweede envelop met een briefstembiljet, envelop, retourenvelop en uitleg. Deze heeft u nodig om per brief te stemmen.
U kunt uw briefstembiljet per post versturen vóór vrijdag 12 maart 17.00 uur. U kunt uw briefstem ook afgeven in het gemeentehuis tussen woensdag 10 maart en woensdag 17 maart 21.00 uur. Bekijk de pagina Briefstemmen voor meer informatie. 

Vervroegd stemmen op 15 en 16 maart

Heeft u een kwetsbare gezondheid of behoort u tot een risicogroep? Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 kunt u in bepaalde stemlokalen vervroegd stemmen. Kijk op de pagina Vervroegd stemmen voor meer informatie.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over de verkiezingen op de pagina's Verkiezingen

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek