Financiële ondersteuning woonkosten via TONK

Maandag 15 maart 2021

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar gedeeltelijk uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voor de coronacrisis. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen, is er de regeling TONK.

Wat is de TONK?

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of de maandelijkse kosten voor uw hypotheek. Ook voor de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water kunnen we een vergoeding verstrekken. De TONK is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet). 

Wat zijn de voorwaarden voor de TONK?

U kunt de TONK aanvragen als u woont in de gemeente Veldhoven. Om als particulier in aanmerking te komen voor deze uitkering, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Uw verlies aan inkomen moet bijvoorbeeld komen door de coronamaatregelen. Er geldt ook een maximumbedrag wat u aan eigen geld mag hebben.
Bent u ondernemer? Vermogen dat noodzakelijk is voor de uitoefening van uw onderneming hoeft u niet mee te tellen bij uw beschikbare middelen. Een tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) of voor loonkosten (NOW) ook niet. Uitgebreide informatie over de voorwaarden leest u op www.veldhoven.nl/tonk.

Periode waarin de TONK geldt

U kunt de TONK in de periode januari 2021 tot en met juni 2021 voor maximaal 6 maanden krijgen als dit nodig is. Korter kan natuurlijk ook, langer niet. Tot 1 augustus 2021 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen, dit kan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.

Meer informatie en aanvragen

Kijk voor meer informatie of om de uitkering aan te vragen op www.veldhoven.nl/tonk. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Stuur een e-mail naar tonk@veldhoven.nl of bel het verkorte telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek