Oefeningen luchtmacht met Hercules C-130

Donderdag 8 april 2021

Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 april 2021 houdt de luchtmacht vanaf vliegbasis Eindhoven de oefening Orange Bull. Per dag vliegen 2 Hercules C-130 vliegtuigen boven Nederland, België en Duitsland.

De oefeningen zijn dagelijks (ook in het weekend) van 14.30 tot 17.30 en van 21.00 tot 0.00 uur. Deze oefening is voor de vliegtuigbemanning een belangrijke voorbereiding op de Minusma-missie in Mali eind dit jaar.

Lage vlieghoogte

Tijdens de oefeningen vliegen de vliegtuigen op een lage vlieghoogte. De vliegers kunnen gebruikmaken van Night Vision Goggles (nachtzichtapparatuur). De militairen oefenen onder andere het droppen van parachutisten en vracht. Meer informatie over
de oefening kunt u vinden op www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek