U kunt een rattenklem lenen bij de gemeente

Woensdag 14 april 2021

Sinds vandaag, 14 april, kunt u bij de gemeente een rattenklem lenen als u overlast heeft van ratten. U kunt veilig met uw DigiD 1 klem reserveren voor maximaal 4 weken. Dit kost niets. Wel vragen we u om de klem leeg en schoongemaakt in te leveren.

Overlast van ratten kunt u zelf, samen met uw buren, voorkomen. Ruim bijvoorbeeld diervoeder op en maak kieren onder schuur- en dakranden dicht. Heeft u toch overlast? Dan kunt u altijd contact opnemen met het Kennis- en adviescentrum dierplagen (KAD). Dat heeft de gemeente voor u geregeld. U kunt ook een rattenklem lenen bij de gemeente. Kijk voor de voorwaarden of om meteen een aanvraag te doen op www.veldhoven.nl/ratten.

Hoe leen ik een klem?

  1. Ga naar www.veldhoven.nl/ratten.
  2. Klik op ‘Reserveer een klem’.
  3. Log in met uw DigiD.
  4. Vul de afhaaldatum in (op weekdagen).
  5. U ontvangt een bevestigingsmail.
  6. Haal uw klem op bij de gemeentewerf (De Run 5618) tussen 8.00 en 12.00 uur.

Wachtlijst

Als de klemmen allemaal zijn uitgeleend, ontvangt u hierover direct bericht en komt u op een wachtlijst te staan. Zodra er een klem beschikbaar is, ontvangt u een mail.

Hulp nodig?

Lukt het u niet om zelf of met hulp van een bekende een klem aan te vragen? Dan kunt u de gemeente bellen op het algemene nummer 14 040. Wij helpen u dan verder.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek