Gemeente steunt maatschappelijke organisaties en bedrijven

Dinsdag 20 april 2021

De coronacrisis heeft nog steeds veel invloed op onze samenleving. Niet alleen op de gezondheid en het welzijn van mensen, maar ook op bedrijven en maatschappelijke organisaties. Veel organisaties en bedrijven hebben steun nodig om overeind te blijven. Daarom verlengen we een aantal maatregelen die we in 2020 hebben ingezet. Ook komt er een steunregeling voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en instellingen die door de crisis in grote financiële nood zitten.

Steunmaatregelen voor brede doelgroep

Met de steunmaatregelen die we verlengen, bereiken we een brede doelgroep. Bij hen verminderen we de grootste financiële nood. Dit zijn de steunmaatregelen:

  • Voor huurders van gemeentelijke accommodaties schelden we de huur kwijt: maatschappelijke organisaties hoeven geen huur te betalen en overige huurders betalen 50%. Dit berekenen we over de periode dat de accommodatie verplicht gesloten is door de coronamaatregelen.
  • Non-foodzaken hoeven geen marktgelden te betalen over de periode dat zij niet op de markt mogen staan.
  • Horecaondernemers betalen alleen terrasgelden als ze terrassen daadwerkelijk kunnen gebruiken.
  • Horecaondernemers mogen hun terrassen onder bepaalde voorwaarden uitbreiden op gemeentegrond.

De organisaties en ondernemers voor wie dit geldt, hoeven hiervoor niets te doen. Wij informeren hen vóór 15 mei 2021 over de uitvoering van deze maatregelen.

Financiële ondersteuning voor maatschappelijke organisaties

Voor maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk die in grote financiële nood zitten, ondanks landelijke en lokale regelingen, hebben we financiële ondersteuning als vangnet. Onder andere maatschappelijke organisaties voor specifieke doelgroepen, sportverenigingen en culturele instellingen kunnen zelf (onder bepaalde voorwaarden) een financiële bijdrage aanvragen. Dit kan vanaf 1 juni 2021 via www.veldhoven.nl/coronasteun2021. Aanvragen kan voor heel 2021: per kwartaal of voor meerdere kwartalen tegelijk. De overige voorwaarden werken we nu uit. Deze vindt u binnenkort op onze website.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek