Recreatiegebied Vlasroot ’s nachts verboden gebied

Dinsdag 20 april 2021

Voor het gebied Vlasroot (visvijver) geldt sinds 15 april 2021 een toegangsverbod voor de nachtelijke uren. De gemeente Veldhoven stelt het verbod in om overlast en vernielingen tegen te gaan. Het verbod geldt dagelijks van 23.00 tot 6.00 uur.

In het gebied Vlasroot bivakkeren regelmatig groepen mensen in de nachtelijke uren. Zij eten en drinken, maken vuur, doen hun behoeften, laten hun afval achter en verrichten kleine vernielingen. Dit leidt tot overlast voor de gemeente en omwonenden.

Overlast beperken

Om de overlast te beëindigen, of op zijn minst te beperken, stelt de gemeente nu een nachtelijk toegangsverbod in. Tussen 23.00 en 6.00 uur is het gebied niet meer toegankelijk voor onbevoegden. Het verbod geldt sinds 15 april 2021. De politie en boa’s zijn bevoegd om op te treden tegen het overtreden van dit verbod.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek