Erfgoedstichtingen samen in 1 vereniging

Woensdag 28 april 2021

3 Veldhovense erfgoedstichtingen vormen vanaf 1 mei Erfgoedhuis Veldhoven; een vereniging met als doel het Veldhovens erfgoed te beschermen en kennis over heemkunde te delen. De erfgoedstichtingen vinden 100 jaar Veldhoven een mooi symbolisch moment om officieel samen te gaan.

De stichtingen Zeelst Schrijft Geschiedenis, Veldhoven-Dorp Historisch Bekeken en Stichting Historisch Oerle werkten de laatste jaren al vaker samen in projecten. Ze brachten bijvoorbeeld al eerder samen een artikelenreeks uit en werken nu aan een nieuwe reeks die in een boek komt ter ere van 100 jaar Veldhoven. Nu gaat de samenwerking verder in de nieuwe vereniging.

Alle wijken

Erfgoedhuis Veldhoven besteedt aandacht aan alle wijken en wil daarom ook graag geïnteresseerden uit de ‘jongere’ Veldhovense wijken betrekken. Ook zoekt de vereniging jongere leden om ook in de toekomst de belangstelling voor de Veldhovense geschiedenis en het Veldhovense erfgoed levend te houden. Ook als u geen ervaring heeft, kunt u zich aanmelden als lid. Interesse in de geschiedenis van Veldhoven is voldoende.

Heemkamer

De vereniging opent ook een heemkamer op de 1e verdieping van de Bibliotheek Veldhoven. Hier kunt u terecht voor informatie en om materialen in te zien, zoals foto's, bidprentjes, genealogieën en boeken over Veldhoven en Brabant in het algemeen. Vanwege de coronamaatregelen is nu nog niet bekend wanneer u de heemkamer kunt bezoeken. Ook zijn er regelmatig lezingen, cursussen en excursies zodra dat mogelijk is.

Meer informatie

Kijk op www.erfgoedhuisveldhoven.nl als u meer wil weten over Erfgoedhuis Veldhoven.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek