Milieueffecten van grootschalige zonne- en windparken in de regio

Maandag 3 mei 2021

Laat u online informeren op 19 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur.

De energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. Daarom onderzoeken wij samen waar en hoe we het best duurzame elektriciteit kunnen opwekken in Nederland. Metropool Regio Eindhoven (MRE) werkt aan een regionale energiestrategie (RES). Als onderdeel hiervan is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Deze brengt de milieugevolgen van de opwekking van elektriciteit met grootschalige zonne- en windparken op een objectieve manier in kaart. Op deze manier zorgt de regio ervoor dat het milieubelang een volwaardige rol speelt in de besluitvorming.

Reageren

Tijdens de bijeenkomst kunt u uw vragen stellen. U krijgt informatie over de totstandkoming van het MER en hoe u hierop kunt reageren. Het MER ligt van 3 mei tot 14 juni ter inzage

Aanmelden bijeenkomst

Benieuwd naar hoe het MER is opgezet en uitgevoerd? Wilt u meer weten over de onderzoeksprocedure en welke aspecten er zijn meegenomen? Schrijf u dan in voor deze online bijeenkomst. Dan ontvangt u een uitnodiging voor deelname via Microsoft Teams. Heeft u interesse voor het MER van de Metropoolregio Eindhoven, maar kunt u niet op bovengenoemde datum? Dan bent u van harte welkom om op 17 of 18 mei aan te sluiten bij een van de andere sub-regio’s.  Voor meer informatie over het programma en inschrijving, ga naar https://energieregiomre.nl/agenda.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek