Start bestrijding eikenprocessierups

Maandag 3 mei 2021

In de week van 3 mei start het behandelen van bomen voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De aannemer werkt dag en nacht door om alles in korte tijd te behandelen. Bomen in het buitengebied zijn 's nachts aan de beurt, in de woonwijken is de behandeling overdag of in de vroege avonden.

In de afgelopen weken is op diverse plekken in Veldhoven met een hoogwerker onderzocht hoe de eitjes van de eikenprocessierups zich ontwikkelen. In combinatie met de ontwikkeling van de het blad aan de bomen, is besloten dat de bestrijding van de rups kan starten. Door de koude nachten loopt de bladontwikkeling dit voorjaar ongeveer twee weken achter op de normale groei.

Planning

De aannemer werkt dag en nacht door om alles in korte tijd te behandelen. Bomen in het buitengebied zijn ’s nachts aan de beurt, in de woonwijken is de behandeling overdag of in de vroege avonden. We kunnen geen exacte planning per straat geven.

Wat betekent het voor u?

Vanaf 3 mei ziet u tractoren met nevelapparatuur door de straten rijden om de bomen te behandelen. De aannemer brengt het opgeloste bestrijdingsmiddel met luchtdruk in de kroon van de boom. Hierdoor kunnen kleine takjes of bladeren loskomen en in de omgeving vallen, ook in uw (achter)tuin. Om overlast te voorkomen, kunt u tuinmeubilair tijdelijk afdekken en opletten met openstaande ramen en het buiten hangen van wasgoed. Excuses voor het ongemak.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Eikenprocessierups

 

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek