Veldhoven viert 100-jarig bestaan

Maandag 3 mei 2021

Zaterdag 1 mei 2021 was er een officieel moment om het 100-jarig bestaan van Veldhoven te vieren. De ontmoetingsplek bij de linde aan de fietsrotonde onder de Heerbaan was daarvoor ingericht.

De Hollandse linde steekt alweer een paar maanden zichtbaar boven de verhoogde rotonde uit. Burgemeester Marcel Delhez onthulde
op deze plaats de 100-jarigen bank met zuil. Op deze zuil worden de namen van alle 100-jarigen vanaf 1 januari 2020 vermeld. Wethouder Hans van de Looij en Peter Smetsers van het Comité Veldhoven100 mochten via het onthullen van een straatnaambordje de naam bekendmaken: 100-jarigen plantsoen. De wethouder en de burgemeester hielden toespraken.

’s Avonds kon iedereen online een feestelijk jubileumprogramma volgen. Uitzending gemist? U kunt nog terugkijken via www.deschalm.com, op onze Facebookpagina of in het aankomend weekend via Omroep Veldhoven.

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek