Een jaar corona in Veldhoven

Dinsdag 11 mei 2021

We leven ruim een jaar met corona. De crisis heeft ons dagelijkse leven veranderd. De gevolgen en de maatregelen hebben veel gevraagd van iedereen. Veldhoven heeft het goed gedaan! Er zijn mooie initiatieven ontstaan en mensen zijn er voor elkaar. Daar mogen we samen trots op zijn. Met dit beeld kijken we naar het afgelopen jaar. Het laat kort zien wat de effecten voor Veldhoven waren en hoe we daarmee om gaan.

Infographic Een jaar in Veldhoven

Klik op de afbeelding Een jaar corona in Veldhoven voor een grotere weergave. 

Vooruitblik 2021

Inmiddels wordt er volop gevaccineerd en komt hiermee licht aan het einde van de tunnel. Maar niet voor iedereen op hele korte termijn. Door inzet van het noodfonds 2020 heeft een aantal organisaties het hoofd boven water kunnen houden. Een algemeen beeld voor 2021 is dat inwoners, bedrijven en instellingen het steeds zwaarder krijgen.

In 2021 lijkt de noodzaak om in te zetten op verschillende vormen van ondersteuning nog groter dan in 2020. De dynamiek van de coronacrisis en de beperkende maatregelen vragen daarbij om flexibiliteit, creativiteit en anders denken. We houden een vinger aan de pols bij de verschillende doelgroepen, we blijven in contact en kijken of extra maatregelen nodig zijn. Veel organisaties en bedrijven hebben steun nodig om overeind te blijven. Daarom verlengen we een aantal maatregelen die we in 2020 hebben ingezet. Ook komt er een steunregeling voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en instellingen die door de crisis in grote financiële nood zitten.

Meer informatie

Het laatste nieuws en meer informatie over de coronasteunmaatregelen in Veldhoven vindt u op de pagina Corona

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek