Tips om fruitvliegjes tegen te gaan

Dinsdag 25 mei 2021

Fruitvliegjes komen af op rottend en overrijp fruit. Vervolgens komt u er soms lastig van af. Daarom delen we een aantal tips om uw huis fruitvliegvrij te krijgen.

1. Wondermiddel: azijn en afwasmiddel

Heeft u veel last van fruitvliegjes in huis? U kunt ze proberen te lokken en vangen. Een effectief huismiddeltje hiervoor is een kommetje met water, azijn en afwasmiddel. De geur van azijn lokt de fruitvliegjes naar het water toe, vervolgens verdrinken ze in het afwasmiddel.

2. Diervriendelijke manier

U kunt de fruitvliegjes ook levend vangen. Leg een bananenschil in een plastic zak. De zak vult zich snel met fruitvliegen. Sluit de zak en laat de fruitvliegjes buiten weer vrij.

3. Voorkomen: verwijder vuilnis en gebruik de geur lavendel of eucalyptus

In de zomer zitten er vaak fruitvliegjes bij de GFT+E-container. Als u de container in de schaduw zet, zijn er minder fruitvliegjes. De eitjes komen dan langzamer uit. Een andere tip is om uw container elke week te laten legen en regelmatig schoon te maken. Dat kan gewoon met water en azijn of water en groene zeep. Gebruik geen schoonmaakmiddel met de geur van citroen, maar liever van lavendel of eucalyptus. Dit vinden fruitvliegjes (en ook maden) niet lekker ruiken. Zo gaat u beestjes tegen.

Extra tips

  • Zorg ervoor dat u het sponsje en de vaatdoek elke dag verschoont.
  • Kruidenpotjes in de keuken zijn een grote hulp! Fruitvliegjes houden niet van basilicum, kruidnagel, salie, dille en knoflook.
  • Gebruikt u basilicumolie? Doe dan ook eens wat druppeltjes van de olie in de afvalbak.
  • Doe groente- en fruitafval in een oude krant voordat het de groene container in gaat. Dat helpt om de rottende geur tegen te gaan!

Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek