Online informatiebijeenkomst Warmtetransitie

Donderdag 27 mei 2021

Veldhoven gaat net als de rest van Nederland stapsgewijs van het aardgas af. Want aardgas is een fossiele brandstof en slecht voor het klimaat. In 2050 verwarmen, douchen en koken we allemaal op een duurzame manier. Deze warmtetransitie gaat iedereen merken in zijn of haar woning. Maar wat is de warmtetransitie nu precies? Hoe organiseert de gemeente Veldhoven de overgang naar aardgasvrij? En wat kan het voor u als inwoner betekenen? Dat vertellen we u graag tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 30 juni.

Aardgasvrij in 2050: dat betekent nogal wat. Daarom zijn we er nu al mee begonnen. Alle nieuwbouwhuizen zijn sinds juli 2018 al aardgasvrij. Nu kijken we hoe we de andere gebouwen straks ook duurzaam kunnen verwarmen. Niet in één keer, maar stap voor stap. In Veldhoven maken we hier een plan voor: de Transitievisie Warmte. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we u hier alles over.

Opzet bijeenkomst

De informatiebijeenkomst is online: op woensdag 30 juni van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur. In het eerste uur krijgt u informatie van de gemeente. Ook laten inwoners zien hoe zij hun woning duurzamer maakten. Daarna kunt u uw vragen stellen.

U krijgt tijdens de bijeenkomst algemene informatie over de warmtetransitie in Veldhoven. U hoort dan bijvoorbeeld:

  • Wat de warmtetransitie is en wat deze voor Veldhoven betekent
  • Waarom Veldhoven van het aardgas af gaat
  • Hoe de gemeente deze overgang goed organiseert
  • Wat ‘stap voor stap van het aardgas af’ voor u als inwoner betekent
  • Wat u nu al kunt doen om (straks) van het aardgas af te gaan
  • Hoe u kunt meedenken over de warmtetransitie

U komt niet te weten wat de precieze plannen voor uw woning zijn. En wat wonen zonder aardgas gaat kosten en hoe dat wordt betaald.

Aanmelden

U kunt zich tot en met 27 juni aanmelden voor de online informatiebijeenkomst.

Aanmelden online informatiebijeenkomst

Na aanmelding

Hebt u zich aangemeld? Dan krijgt u enkele dagen voor de bijeenkomst een e-mail met meer informatie. U krijgt dan ook de link naar de bijeenkomst.

Bekijk ook


Meer nieuws

Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek