Caravan voor de deur, mag dat?

Maandag 14 juni 2021

De caravan, camper of vouwwagen mag u maximaal drie dagen achter elkaar op een openbare plaats parkeren. Dit staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De zomervakantie komt er aan. Wilt u uw kampeermiddel graag schoonmaken en inruimen? Zorg dat dit geen parkeeroverlast geeft voor andere buurtbewoners. Zo voorkomt u ook overlast en ergernis in de buurt.

Voorkom een boete en ergernis

Het parkeren van kampeermiddelen op de openbare weg gaat ten koste van de beschikbare parkeerruimte in de straat. Staat uw caravan, camper of vouwwagen er langer dan drie dagen dan kan de gemeente handhavend optreden. De buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) houden toezicht op de naleving van de regels in de APV. Bij overtreding kan een boete volgen of kan uw kampeermiddel zelfs worden weggesleept.

Bekijk ook

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek