Provincie geeft subsidie voor duurzame projecten

Maandag 12 juli 2021

In de gemeente Veldhoven zijn veel inwoners al druk bezig met het verduurzamen van hun woonomgeving. Heeft u ook plannen? Misschien kan de provincie Noord-Brabant u helpen. Sinds 15 oktober 2020 bestaat de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’. De provincie zoekt projecten ‘van onderop’ die de energietransitie in Brabant versnellen. Er is nog geld voor goede initiatieven.

Mogelijke projecten zijn (gezamenlijke) plannen op het gebied van duurzaam vervoer, hergebruik, zonne-energie en energiebesparing in huis. De provincie betaalt ten hoogste de helft van de projectkosten tot een maximum van € 24.999,-. In totaal is er € 500.000,- beschikbaar.

Aanvragen kan nog steeds

Er zijn verschillende aanvragen in behandeling. Ook hebben meerdere initiatiefnemers informatie opgevraagd bij de provincie. Maar er is nog genoeg geld beschikbaar voor nieuwe projecten. Zorg ervoor dat uw plan zo concreet mogelijk is. Een plan moet binnen twee jaar waar te maken zijn. Meld uw project zo snel mogelijk aan, in elk geval vóór 2 december 2021. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Subsidie aanvragen

Kijk voor meer informatie op www.brabant.nl. Hier kunt u ook uw aanvraag voor subsidie indienen. Op www.brabantgeeftenergie.nl vindt u meer informatie. Zo kunt u een inschatting maken van de kansen en risico’s van uw project. De stichting Brabant geeft Energie denkt graag met u mee (info@brabantgeeftenergie.nl).
 

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek