Hoe veilig is onze gemeente?

Woensdag 18 augustus 2021

Veiligheidsmonitor 2021 gaat van start

Heeft u last van rommel op straat? Hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen die in de Veiligheidsmonitor aan bod komen. Binnenkort valt bij ruim 1350 huishoudens van de gemeente Veldhoven een brief op de deurmat. Hierin worden zij uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint rond 25 augustus; de resultaten worden in maart 2022 verwacht.

Gemeentelijk beleid

De resultaten van het onderzoek gebruikt de gemeente om het veiligheidsbeleid te maken en evalueren. I&O Research voert het onderzoek uit in opdracht van de gemeente. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

Hoge deelname zorgt voor reëel beeld

Het is heel belangrijk om te weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente vinden. Daarmee is het beleid beter af te stemmen op persoonlijke wensen en ervaringen. Het zou dan ook fijn zijn als zoveel mogelijk van de mensen die een uitnodiging krijgen, meedoen aan het onderzoek.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek