Meer woningaanbod dankzij The Village

Dinsdag 31 augustus 2021

De nieuwe appartementen aan de Eekhoorn en het Regenboogven zijn bijna klaar. Een mooie bijdrage aan de opgave die de gemeente Veldhoven zichzelf heeft gesteld. Tot 2024 moeten er zeker 2.000 woningen gebouwd worden.

Opknapbeurt openbaar gebied

Na de zomervakantie wordt begonnen met het opknappen van het openbaar gebied. Tijdens de bouw zijn veel parkeerplaatsen gebruikt voor het bouwproces. Deze worden nu hersteld en uitgebreid. Van sommige parkeervakken verandert de ligging, omdat er ook inritten moeten komen. En in de Eekhoorn komen extra parkeervakken met gras. Ten slotte komen er ook nieuwe voetpaden tussen de parkeervakken en de terreinen van de appartementencomplexen. De bouwinritten aan de Hertgang verdwijnen. En ook de fietsaansluiting in de buurt van de Eekhoorn wordt hersteld.

Het oog wil ook wat

Tussen de appartementencomplexen en de Meerhovendreef komt een nieuwe landschappelijke inrichting die past bij dit gebied. Aan de noordkant van het Regenboogven komt een wadi. Dit is een constructie die het regenwater van de appartementen en parkeerplaatsen opvangt. Hierdoor zakt het regenwater langzaam in de grond weg. Langs de noordkant van de appartementen komt een schanskorf. Dit zorgt voor een mooi aanzicht vanaf de doorgaande weg.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek