Afvalhelden op World Cleanup Day!

Vrijdag 10 september 2021

Zaterdag 18 september is ‘s werelds grootste opschoondag. Samen met de rest van de wereld, gaan ook Veldhovenaren die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Wij zorgen voor de benodigdheden en opschoonmaterialen (afvalzakken en -houders, afvalgrijpers, veiligheidshesjes, handschoenen). Ook halen we de volle afvalzakken met zwerfafval weer op. Zo kan iedereen zorgeloos aan de slag!

Zwerfafval is slecht voor het milieu. Weet u bijvoorbeeld hoelang het duurt voordat zwerfafval is afgebroken? Een bananenschil doet er 1 jaar over, kauwgom zo’n 20 jaar, een blikje 50 jaar en dat sigarettenfilter of petflesje heeft zelfs het eeuwige leven.

Gooi daarom uw afval in de vuilnisbak of neem het mee naar huis en lever het gescheiden in. Nog beter is het natuurlijk om afval te voorkomen. Neem uw eigen boodschappentas mee, gebruik een duurzaam waterflesje en haal uw koffie-to-go in een eigen beker.

Zwerfafval opruimen & corona

Natuurlijk wordt de World Cleanup Day coronaproof georganiseerd. Met 1,5 meter afstand is het toch mogelijk om nauw samen te werken voor een schonere omgeving. Uiteraard staat uw gezondheid en die van anderen voorop. De dan geldende RIVM-richtlijnen en veiligheidsadviezen volgen wij natuurlijk op.


Maak er een mooie dag van

Heeft u zich aangemeld voor de World Cleanup Day en doet u mee op zaterdag 18 september? Dan wensen wij u veel succes en vooral ook een hele mooie dag.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek