Duurzaamheidsproject Sondervick

Donderdag 7 oktober 2021

We love the earth, it is our home!

Voor de zomer hebben (toenmalige) VWO4 leerlingen van het Sondervick College in Veldhoven onderzoek gedaan naar duurzaamheid in onze gemeente. Groepjes van 3 tot 5 leerlingen maakten hiervoor een keuze uit 7 duurzaamheidsthema’s die de gemeente Veldhoven heeft voorgedragen:

  • Openbare ruimte
  • Afval
  • Evenementen
  • Energie
  • Gedragsverandering
  • Nieuwe wijken
  • Eten en Drinken.

We zijn enthousiast over de resultaten: ze zijn bruikbaar en gericht op een mooier morgen!

Duurzaam Cityfest?

Verschillende groepjes hebben onderzoek gedaan naar hoe het jaarlijkse Cityfest in Veldhoven Duurzamer kan worden. Julia, Hussam, Bibi, Hannah en Kim maakten er zelfs een instagram account bij; duurzaamcityfest! De beste rapporten en aanbevelingen worden aangeboden aan de organisatie van Cityfest en wethouder Hans van de Looij. Zodat Cityfest zich straks een duurzaam festival kan noemen!

Een duurzame toekomst begint bij jezelf

Ook de resultaten over duurzaam wonen sprongen er uit. Naast aanbevelingen voor het verduurzamen van nieuwe en bestaande woningen hadden de leerlingen ook aandacht voor de dingen die jongeren zelf kunnen doen om duurzamer te wonen. Zoals minder lang douchen of een trui aantrekken in plaats van de verwarming hoger zetten. Een duurzame toekomst begint bij tenslotte bij jezelf!

Dank leerlingen van het Sondervick voor jullie frisse blik en deelname aan dit project!

Tiktok-filmpje

Dit leuke Tiktok-filmpje is van Myrthe, Britt, Ginger, Levi en Maud. Slimme tips om duurzamer te leven!

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek