Veel belangstelling Rondjes Kempenbaan West en Nieuwe N69

Donderdag 7 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober hebben we aan heel Veldhoven laten zien wat we afgelopen 2 jaar hebben gedaan. De belangstelling voor het Rondje Kempenbaan West was dan ook groot. En het sloot aan op het Rondje Nieuwe N69. Fietsend, wandelend, skatend, steppend of op de scootmobiel kon de route worden gevolgd. De route liep langs langs de hoogtepunten van het project Kempenbaan West zoals het nieuwe viaduct Zilverackers over de A67, de fietstunnel Moormanlaan en de fietsbrug Locht.

Kopje koffie en meebouwen aan insectenhotel

Op grote ledschermen draaide een korte film over de bouwwerkzaamheden en projectleden van gemeente Veldhoven en aannemerscombinatie Van Gelder Mobilis vertelden over het project en beantwoordden vragen. Bij de tunnel Moormanlaan stond een kopje koffie of thee klaar en wie zin had, kon meebouwen aan een insectenhotel.

Project bijna klaar

De wegwerkzaamheden aan de Kempenbaan West zijn klaar en sinds maandag is de weg weer open voor verkeer. Hierdoor is Veldhoven, vooral bedrijventerrein De Run en enkele omliggende economische toplocaties, beter bereikbaar. De komende tijd werken we aan de laatste puntjes, zoals bij De Run, en worden de bomen geplant.

Nieuwe N69 open voor verkeer op 18 oktober

De komende dagen heeft aannemer Boskalis nog nodig om de laatste werkzaamheden af te maken. Daarna kan de nieuwe 8 kilometer lange weg op maandag 18 oktober open voor het verkeer. Hierdoor is Veldhoven vanuit de omliggende dorpen ook beter bereikbaar. De nieuwe weg loopt van de Luikerweg in Valkenswaard tot aan de aansluiting met de A67 in Veldhoven om Aalst en Valkenswaard heen. Dat verbetert de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen sterk omdat het (vracht)verkeer nu niet langer door de kernen hoeft, maar eromheen kan rijden. De nieuwe weg verkort de reistijd met 15 minuten.

Groenste weg van Brabant en energieneutraal

Dit is een van de grootste projecten van de provincie Noord-Brabant die op een duurzame manier is gebouwd. Provincie en aannemer Boskalis hebben echt alles uit de kast getrokken: Het is de groenste weg van Brabant en energieneutraal. Alles over de Nieuwe N69 leest u op www.grenscorridorn69.nl

Op de foto: Gedeputeerde mobiliteit van de provincie Noord-Brabant Christophe van der Maat gaf samen met wethouders Ad van den Oever, Mathijs Kuijken (Bergeijk), Kees Marchal (Valkenswaard) en Liesbeth Sjouw (Waalre) het ‘startschot’ voor de publieksopening van de N69. Dat deden ze fietsend door het afzetlint.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek