Preventieve kluisjescontrole Sondervick College

Donderdag 14 oktober 2021

De Week van de Veiligheid heeft dit jaar als hoofdthema: ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit? Donderdag 14 oktober stond in het teken van het dagthema geweld. Het Sondervick College, politie, HALT en gemeente Veldhoven vinden het belangrijk om gezamenlijk mee te doen met dit landelijk thema. Daarom vond er vandaag op het Sondervick College een preventieve kluisjescontrole plaats.

Het meenemen van verboden middelen wordt in heel Nederland een steeds groter probleem

De laatste tijd komen in Nederland regelmatig incidenten in het nieuws waarbij jongeren (steek)wapens gebruiken op straat of op school. Jongeren vinden door verschillende invloeden het bezit en gebruik van wapens steeds normaler. Hetzelfde geldt voor alcohol en drugsgebruik door jongeren. Het gebruik van middelen verlaagt grenzen, wat zeer negatieve gevolgen kan hebben op veiligheid van jongeren op school.

Alleen schoolspullen en wat verdwaalde etensresten

Steekproefsgewijs is de helft van de kluisjes in alle schoolgebouwen open gemaakt. Bij de controle troffen we geen verboden middelen aan. Alleen zaken die in een schoolkluisje thuis horen. Jan Roelands, adviseur Openbare Orde & Veiligheid bij gemeente Veldhoven: “Wij kijken tevreden terug op deze actie en zijn blij dat we samen met al deze partijen weer aandacht hebben kunnen geven aan het belang van een veilige omgeving.”

School moet een veilige plek zijn

Mark Parren, veiligheidscoördinator bij het Sondervick College: “We willen onze leerlingen en docenten een prettige leer- en werkomgeving bieden. Iedereen moet met een veilig gevoel naar school kunnen gaan. Om deze veiligheid te waarborgen hebben we meegewerkt aan deze preventieve kluisjescontrole. De samenwerking met politie en gemeente ervaren wij het hele jaar door als zeer positief. De lijntjes zijn kort. We weten elkaar snel te vinden.”

 

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek