Waardering voor Veldhovense mantelzorgers

Maandag 8 november 2021

Cadeaubonnen van het Citycentrum of van de Kromstraat

Woensdag 10 november is de Landelijke Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, buurman of -vrouw of vriend. Deze kanjers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Bent u mantelzorger? Dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen.

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Maar de zorg voor een naaste staat ook onder druk, weet wethouder Mariënne van Dongen. “Steeds meer mensen wonen langer thuis, terwijl het aantal mantelzorgers juist afneemt. Dat is zorgelijk. Daarom proberen we de mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen.” De druk komt ook door de complexe situaties waarmee mantelzorgers steeds vaker te maken hebben. “Als bijvoorbeeld een oudere met dementie meer en meer hulp nodig heeft, wordt het als partner, familie, vriend, buur of vrijwilliger moeilijker om die te blijven bieden.” Van Dongen heeft extra aandacht voor jonge mantelzorgers die voor een familielid zorgen. “De combinatie met een opleiding, vrienden en hobby’s is pittig. We helpen ze daar graag bij maar we bereiken ze niet altijd. Mijn oproep aan jonge mantelzorgers is dan ook: maak gebruik van de vele voorzieningen die we in Veldhoven hebben. Die zijn er ook voor jou.”

Wanneer kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen

Zorgt u aantoonbaar langer dan drie maanden regelmatig een aantal uur en onbetaald voor een Veldhovenaar? Dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Deze regeling geldt ook voor jongere mantelzorgers (tot 22 jaar) die zorgen voor of zorgen hebben over iemand thuis. Er zijn 3 soorten mantelzorgwaardering. Uitleg hierover vindt u op www.swove.nl/mantelzorgers/mantelzorgwaardering.

Inschrijven

De mantelzorgers die voor 1 december ingeschreven staan bij het Steunpunt Mantelzorg, ontvangen de  cadeaubonnen voor Sinterklaas thuis. Komt uw inschrijving na 1 december  binnen, dan ontvangt u de cadeaubonnen voor 20 januari 2022.
Nog niet ingeschreven? Regel het voor 31 december 2021 via www.swove.nl/mantelzorgers/aanmelden-mantelzorg.

Meer informatie

  • Op www.veldhoven.nl/mantelzorg staan de voorwaarden voor de mantelzorgwaardering. Ook leest u daar meer over de ondersteuning vanuit de gemeente.
  • U kunt ook contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg, bijvoorbeeld om uw gewenste cadeaubonnen door te geven of voor andere vragen. Het Steunpunt is iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur bereikbaar. Stuur een e-mail naar mantelzorg@swove.nl of bel (040) 25 34 230. U kunt dan ook binnenlopen bij de Sterrenlaan 15, 5503 BD Veldhoven.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek