Erespeld voor Albert Leo

Maandag 15 november 2021

Albert Leo ontvangt erespeldVrijdag 12 november kreeg de heer A.J.J. (Albert) Leo (64) de gemeentelijke Erespeld uitgereikt uit handen van wethouder Jeroen Rooijakkers. Albert zet zich al 48 jaar in als vrijwilliger in de gemeente Veldhoven.

  • Vanaf 2007 is hij presentator van de Oranjemarkt, het jaarlijkse evenement in Veldhoven op Koningsdag.
  • Van 1998 tot 2020 was hij actief als presentator en clown Appie bij carnavalsvereniging ’t Verreke. Met name zijn inzet bij het Knorrebal van het Severinus, de kinderoptocht in Rommelgat en de sleuteloverdracht van het S.O.K., maakten hem tot een ongekende favoriet bij de gasten.
  • Daarnaast is hij vanaf 1973 actief als EHBO’er, simulatieslachtoffer en lid van de wedstrijdploeg vereniging Veldhoven. Ook was hij van 1977 tot 1985 instructeur bij de jeugd EHBO.
  • Albert is ook actief bij het Gilde St. Caecilia. Daar verzorgt hij elke zaterdag en op diverse evenementen de catering.

De uitreiking vond plaats tijdens een receptie in Dorpshuis d’n Bond in Veldhoven.

Waardering inzet
Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek