Dunning bossen Halfmijl

Maandag 22 november 2021

In Halfmijl gaan we een deel van de bossen dunnen, zodat er meer soorten en structuren in het bos komen. Door bomen weg te halen, krijgen andere bomen meer ruimte.

We planten ook nieuwe bomen, zoals esdoorns, zoete kers en lindes. Dit zijn bomen die hier van nature thuishoren. Halfmijl wordt een gemengd bos met loofbomen én naaldbomen. Een bos met verschillen in hoog en laag, in dicht en open, in dik en dun. Dit trekt meer verschillende soorten planten en dieren en het bos wordt aantrekkelijker om te bezoeken.

Werk in uitvoering

De bomen die we weg halen, zijn met oranje verf gemerkt. Voor het werk gebruiken we een zogenaamde oogstmachine. Hiermee kunnen we bomen kappen, zijtakken weghalen en de stam in stukken zagen. De gezaagde stukken gaan naar de houtverwerkende industrie. Daar maken ze er onder andere planken en plaatmateriaal van. De uitvoerder werkt volgens de Gedragscode zorgvuldig bosbeheer. Dat betekent dat we rekening houden met roofvogelnesten, spechten(nesten), mierennesten, holen en zeldzame planten. De uitvoerder geeft dit aan met rood-wit lint, zodat het goed opvalt.

Planning

We verwachten dat we in het voorjaar van 2022 klaar zijn met het werk. Het kan zijn dat u wat overlast ervaart. Wij vragen hiervoor uw begrip en proberen dit tot een minimum te beperken

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek