Koninklijke onderscheiding voor Martien Stam

Maandag 29 november 2021

Burgemeester Marcel Delhez reikte op zaterdag 27 november een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer M. (Martinus) Stam (78). De heer Stam is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn werkzaamheden als evangelist/pastoraal werker en adviseur van het bestuur van stichting Chauffeurs Evangelisatieteam Holland (CEH).

Martien Stam ontvangt een koninklijke onderscheidingDe heer Martien Stam was oorspronkelijk vrachtwagenchauffeur van beroep. Na het beëindigen van zijn beroepsmatige chauffeursleven, bleef hij op een andere manier betrokken bij de transportwereld. Sinds 1985 was hij evangelist/pastoraal werker en legde hij contacten met vrachtwagenchauffeurs. Eerst alleen in Nederland, later in heel Europa. De heer Stam was fulltime bezig met dit evangelisatiewerk onder de chauffeurs. Ieder jaar bezocht hij parkings in vrijwel heel Europa. Hij ging de vrachtwagens langs en deelde traktaten uit in allerlei talen. De heer Stam was mede-oprichter van de stichting CEH én hij was bestuurslid. Naast het evangelisatiewerk kwam ook de pastorale zorg kijken. De heer Stam hield daarvoor spreekbeurten tijdens verschillende christelijke bijeenkomsten. Voor de CEH schreef de heer Stam mee aan het eigen blad, De Wegwijzer. Daarnaast zorgde hij voor afhandeling van bestelde lectuur, het samenstellen van de traktaten en voorraadbeheer. Ook heeft de heer Stam een groot aandeel gehad in de voorbereiding en uitvoering van de chauffeursdag die het CEH tweemaal per jaar organiseert. In meerdere Europese landen, bestaan organisaties als het CEH. De heer Stam onderhield vanuit het CEH contacten met verschillende van deze organisaties.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek