Opvang van Oekraïense vluchtelingen

Dinsdag 26 april 2022

Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht voor de oorlog in hun land. Alle gemeenten in Nederland werken daarom aan plekken voor (nood)opvang. Ook in Veldhoven gaan we op twee nieuwe plekken een aantal Oekraïense vluchtelingen opvangen: aan de Heerseweg 2-4 en aan de Locht 125.

Burgemeester Marcel Delhez: “We kennen allemaal de afschuwelijke beelden uit Oekraïne. Het moet verschrikkelijk zijn om huis en haard en in veel gevallen ook familie achter te laten. Daarom is het belangrijk dat Veldhoven zijn steentje bijdraagt. Naast deze locaties vangen we ook bij Koningshof Oekraïense vluchtelingen op.”

30 mensen

Het gaat voor deze twee plekken samen om maximaal 30 mensen. Zij komen in de weken van 2 mei (Heerseweg) en 9 mei (de Locht) naar de panden. En blijven daar vooralsnog maximaal 12 maanden. De eigenaren hebben deze panden belangeloos aangeboden om deze vluchtelingen op te vangen. Daar zijn we heel blij mee.

Samen voor goede opvang

De vluchtelingen die naar onze gemeente komen, hebben een heel onveilige en onzekere periode achter de rug. Burgemeester Delhez: “We doen er dan ook alles aan om hen goed op te vangen. En om de komende maanden zo goed mogelijk te laten verlopen. We schrijven hen in bij de gemeente en helpen ze met onder andere dagbesteding, onderwijs en werk. Dit doen we samen met het vluchtelingenwerk van Cordaad en vrijwilligers.”

Hulp melden

Wilt u ook hierbij helpen? Meld dat dan bij Cordaad via het e-mailadres info@veldhovenvoorelkaar.nl. Of door op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur te bellen naar 040-2536789. Kijk voor algemene informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen op onze pagina Oekraïne

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek