Zorgen om iemand met verward gedrag?

Dinsdag 10 mei 2022

Als iemand verward gedrag vertoont, is het belangrijk dat hij of zij de juiste hulp krijgt. Wist u dat u daarbij kunt helpen? Familie of buren merken namelijk vaak als eerste dat iemand in de war is. En een gevaar voor zichzelf of anderen is of kan worden. Misschien is er psychische hulp nodig. Maak bij ernstige zorgen een melding bij ons Meldpunt Zorg en Veiligheid. Bij levensbedreigend gevaar belt u altijd alarmnummer 112!

Zo kunt u melden

U kunt uw zorgen op verschillende manieren met ons delen. Bijvoorbeeld met een melding via het online formulier op www.veldhoven.nl/melding-verward-gedrag. Maar u kunt ook tijdens kantooruren met ons bellen via telefoonnummer 06-344 449 09. We zijn bereikbaar voor het beantwoorden van vragen, het delen van zorgen, meedenken en adviseren. Liever mailen? Dat kan naar zorgenveiligheid@veldhoven.nl.

Wat gebeurt er met uw melding?

De Meldpuntmedewerkers willen eerst precies weten wat er aan de hand is. Daarvoor praten ze met de direct betrokkenen. Vervolgens werken ze samen met zorgaanbieders, politie, overige hulpverleners en de familie of omgeving aan een oplossing. Het liefst doen ze dat samen met de persoon over wie het gaat. Na uw melding onderzoeken ze dus of en welke hulp nodig is. Als er hulp nodig is, probeert de medewerker vrijwillige hulp in te schakelen. Alleen als het niet anders kan wordt verplichte hulp aangevraagd.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek