Gemeente Veldhoven koopt steeds duurzamer in

Vrijdag 13 mei 2022

De gemeente Veldhoven heeft het actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen 2022-2025 vastgesteld. Dat betekent dat de gemeente werken, diensten en leveringen steeds duurzamer gaat inkopen. De gemeente kijkt bij aanbestedingen niet alleen naar de prijs, maar houdt ook rekening met het effect op milieu en mens. “Door duurzaamheid mee te nemen bij aanbestedingen, verkleinen we onze ecologische voetafdruk”, vertelt wethouder Jeroen Rooijakkers.

Veldhoven is aangesloten bij het landelijk manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Rooijakkers: “Veldhoven is een fijne plek om te wonen, werken en leven. Om dat te blijven, nemen we onze verantwoordelijkheid. In het actieplan staat hoe we met onze inkopen werken aan een groene en duurzame leefomgeving.”

Impact maken

Veldhoven richt zich vooral op inkopen die veel impact hebben. Wethouder Rooijakkers: “Omdat we veel inkopen, hebben we ook veel invloed op milieu en mens. Denk bijvoorbeeld aan infra-, bouw- en sloopprojecten. We kunnen als gemeente dus echt het verschil maken.”

Duurzaam zwembad

Het actieplan wordt al in de praktijk gebracht. Zo is het oude zwembad Den Ekkerman circulair gesloopt. Veel materialen van het oude zwembad krijgen een nieuwe bestemming. Ook het nieuwe City Sport Veldhoven is heel duurzaam, onder andere door hergebruik van plafonddelen, warmtepompen en zonnepanelen op het dak.

Ambitie

Volgens wethouder Rooijakkers straalt het actieplan ambitie en vooruitgang uit. “Veldhoven hecht veel waarde aan duurzaamheid. Ik ben dan ook trots op deze ontwikkeling, waarmee we bijdragen aan meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.”

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek