Aanvragen energietoeslag

Maandag 16 mei 2022

Omdat de energieprijzen flink zijn gestegen, krijgen mensen met een laag inkomen eenmalig een energietoeslag van maximaal € 800,-. Op dit moment hebben in Veldhoven al zo’n 900 huishoudens de energietoeslag automatisch ontvangen. Heeft u de energietoeslag niet gekregen, maar denkt u wel in aanmerking te komen? U kunt deze nu aanvragen via deze website.

Wat verstaan wij onder een laag inkomen? Dat zijn inkomsten tot 120% van het sociaal minimum. Huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag tellen we niet mee als inkomen. Ook kijken we bij deze regeling alleen naar het inkomen en niet naar vermogen.

Hoe kan ik energietoeslag aanvragen?

Op de pagina Energietoeslag staat een digitaal aanvraagformulier. Vooraan in het formulier staat welke bijlagen u nodig heeft voor de aanvraag. Zorg dat u deze bij de hand heeft als u het formulier invult.

Wanneer komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag?

Er zijn een aantal uitzonderingen. U krijgt geen energietoeslag als u:

  • Jonger bent dan 21 jaar
  • Student bent
  • In een wooninstelling woont
  • Dak- of thuisloos bent
  • Ingeschreven staat met een briefadres
  • De toeslag al heeft ontvangen in een andere gemeente 

Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag en heeft u toch grote problemen met het betalen van de energierekening? Neem dan contact met de afdeling Werk en Inkomen via 14 040 of gemeente@veldhoven.nl. Mogelijk komt u in aanmerking voor andere regelingen.

Mogelijkheden om energie te besparen

Op de pagina Energiebesparing en Duurzame energie vindt u tips om energie te besparen, informatie over subsidies en financiële regelingen. Ook geven we op deze pagina informatie over het verduurzamen van uw woning. Daarnaast heeft Veldhoven 4 energiecoaches. Deze vrijwilligers adviseren gratis mede-Veldhovenaren hoe u thuis energie kunt besparen.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek