Met spoed een klusbedrijf nodig? Voorkom hoge kosten

Maandag 20 juni 2022

Het overkomt ons allemaal wel een keer. Een verstopt riool, een lekkage of dat we ons zelf buitensluiten. We willen dan zo snel mogelijk geholpen worden. Sommige bedrijven met spoedservice maken misbruik van uw noodsituatie. Let dus goed op als u een bedrijf zoekt. Voorkom hoge kosten en slechte reparaties.

Een noodsituatie komt altijd ongelegen. U probeert zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf, een loodgieter of een slotenmaker te vinden. U heeft dan weinig tijd om bedrijven te vergelijken. Daar wordt soms misbruik van gemaakt. Onbetrouwbare klusbedrijven zijn bijvoorbeeld onduidelijk of niet eerlijk over de kosten. U krijgt dan achteraf een onverwacht hoge rekening. Soms gaat het om duizenden euro’s. Let dus goed op als u met spoed een bedrijf zoekt.

Tips om hoge kosten te voorkomen

Heeft u met spoed een bedrijf nodig? En bent u niet bekend met het bedrijf? Wees kritisch en maak vooraf goede afspraken.

  • Wees kritisch bij het zoeken: zoekt u een bedrijf via internet? Klik nooit zomaar op de bovenste zoekresultaten. Onbetrouwbare spoeddiensten zorgen vaak dat ze door advertenties bovenaan in de resultaten staan.
  • Check adresgegevens: staat er geen adres op de website van het bedrijf? Dan gaat het mogelijk om een onbetrouwbare spoeddienst. Is er wel een adres? Check dan of dit adres echt bestaat.
  • Bekijk reviews en klachten: op internet zijn er veel te vinden op sites als www.klacht.nl, www.klachtenkompas.nl of www.trustpilot.nl. Bekijk altijd meerdere reviews en meerdere klachtensites. Want soms zijn reviews nep.
  • Maak vooraf duidelijke afspraken over het werk, de prijs en de betaling: vraag vooraf wat het bedrijf voor u gaat doen. Wordt bijvoorbeeld de oorzaak van de verstopping gezocht, of repareren ze het ook? Bedrijven mogen zelf hun prijzen bepalen. Daarom moet u vooraf weten hoeveel het ongeveer gaat kosten. Vraag om een bevestiging per mail of sms.
  • Kunnen de kosten nog niet bepaald worden, omdat de situatie onduidelijk is? Vraag dan hoe ze de prijs berekenen. Vraag ook altijd eerst een schatting van de prijs.
  • Vraag vooraf hoe u moet betalen: Moet u direct afrekenen per pin of contant? Dan kan dit een teken zijn dat u met een onbetrouwbaar bedrijf te maken heeft. Laat u niet onder druk zetten en vraag altijd om een rekening waar duidelijk de gegevens van het bedrijf op staan, de kosten en de werkzaamheden.
  • Vraagt het bedrijf om een handtekening? Zet uw handtekening nooit zomaar. Alle afspraken en kosten moeten duidelijk op papier staan. Is nog niet alles ingevuld? Zet dan geen handtekening. Als het bedrijf niet wil starten voordat u tekent, stuur ze dan weg.

Meer advies en tips voor consumenten kunt u vinden op www.consuwijzer.nl.

Rioolverstopping

Een rioolverstopping is vervelend en dat wilt u zo snel mogelijk opgelost hebben. Helaas hebben dit jaar al meerdere inwoners te maken gehad met erg hoge rekeningen. Let dus goed op met wie u in zee gaat. Als een verstopping zich op gemeentegrond bevindt, zijn de kosten voor de gemeente. Maar die worden alleen vergoed als wij zelf op locatie de oorzaak kunnen vaststellen. Kijk op www.veldhoven.nl/verstopping-riool-melden voor het stappenplan en meer informatie.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek