Deze zomer hinder en extra reistijd op de A2/N2

Maandag 18 juli 2022

Aan de randweg A2/N2 Eindhoven zijn tussen 28 juli en 22 augustus omleidingen voor automobilisten. Dit heeft gevolgen voor reizigers van en naar Veldhoven. Plan uw reis in een routeplanner en houdt rekening met extra reistijd.

Die extra reistijd is er voor verkeer op de A2/N2 Randweg Eindhoven tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide. In beide richtingen zijn minder rijstroken beschikbaar. Ook zijn ze verschoven en daardoor smaller. Daarom geldt een lagere maximum snelheid.

De afritten 29 tot en met 32 zijn tijdelijk gesloten. Dit zijn de afritten:

  • Eindhoven-Airport
  • Eindhoven Centrum
  • Meerhoven
  • Veldhoven 
  • Veldhoven-Zuid

Ook de toerit Eindhoven Airport naar de A2 richting ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Tilburg  is de hele periode afgesloten. Daarnaast is de Dirk Noordhoflaan afgesloten tussen de Oirschotsedijk en de Spottersweg. Verkeer wordt ter plekke omgeleid.

De extra reistijd kan in drukke periodes oplopen tot 60 minuten. Wie van en naar Veldhoven of Eindhoven reist (bestemmingsverkeer), kan het beste op rustige momenten reizen of gebruikmaken van ander vervoer dan de auto.

Plan uw reis

Bent u van plan de weg op te gaan en reist u normaal gesproken via de A2/N2 of een van de af- en toeritten? Bekijk dan eerst de huidige situatie voor uw route op van www.VanAnaarBeter.nl.

Meer informatie over de werkzaamheden en wat dat voor u kan betekenen is te vinden op Eindhoven Noordwest.

Verbeteren bereikbaarheid

De gemeente Eindhoven bouwt een tunnel onder de Randweg A2/N2, ter hoogte van het Goederen Distributie Centrum (GDC) Eindhoven-Acht. De aanleg van de tunnel is een onderdeel van de aanpak van de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. Dit is nodig om de bereikbaarheid van de regio en de bedrijventerreinen te verbeteren. Ook vermindert de aanpak de kans op files op de A2/N2 en de wegen die daarop aansluiten. Tot slot ontstaat een betere verbinding met de op- en afritten van de A58 bij Best.

De werkzaamheden aan de tunnel zijn al langer bezig. Daar merkte het verkeer eerder niets van. De aannemer bouwde de tunneldelen op een werkterrein naast de Randweg om zo de verkeershinder te beperken. De tunneldelen worden tussen 28 juli en 22 augustus op hun definitieve plek gereden. Daardoor zijn er tijdens de werkzaamheden maar acht van de vijftien rijstroken beschikbaar. De tunnel is uiterlijk in 2023 klaar, maar de overige werkzaamheden geven geen overlast voor het verkeer.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek