Organiseren van Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid in volle gang

Donderdag 28 juli 2022

In oktober 2022 staat de eerste Veldhovense schooldag van de duurzaamheid op de planning. Deze dag  kunnen we niet houden zonder de nodige voorbereidingen. Uiteraard kan de organisatie dit niet alleen! Voor de invulling van de workshops werkt de organisatie achter deze speciale dag samen met lokale ondernemers en organisaties uit Veldhoven.

Met gepaste trots kunnen we delen dat het thema duurzaamheid enorm leeft onder hen. Zo heeft een aantal al volmondig ‘ja’ gezegd op de vraag of zij wat willen betekenen voor onze jongste generatie op de Schooldag van de duurzaamheid. Hieronder vertellen twee lokale organisaties over hun motivatie.

“IVN brengt mensen in contact met de natuur via excursies, activiteiten, lezingen en cursussen. Hiermee willen we kennis over het belang en samenhang van aarde, plant, dier en mens verspreiden. Daarbij is duurzaamheid een vast thema en jeugd de belangrijkste doelgroep, want zij bepalen de toekomst. Via de Veldhovense Schooldag van de Duurzaamheid hopen we nog beter samen op te trekken met basisscholen.”

“Theater De Schalm voelt een enorme verantwoordelijkheid om duurzaam georganiseerd te zijn. Daarvoor hebben wij in 2020 een convenant afgesloten met Greenstages zodat er ieder jaar een onafhankelijke audit plaatsvindt. Dat gaat om een meting van 11 thema’s van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en een vergelijk met een groot aantal andere podia. De Schalm scoort daarbij in 2021 een 8,16 daar waar het landelijk gemiddelde lag op 5,32. Uiteraard komt daar ook voor De Schalm een lijst met verbeterpunten en aanbevelingen uit. Het verankeren van duurzaamheid is een voortdurend proces en het is zaak de maatregelen goed te koppelen aan doelen CO2 footprint reductie, circulaire economie en sustainable development goals van de verenigde naties. Een samenwerking met de Veldhovense schooldag van de duurzaamheid valt ook precies in die ambitie. We kijken er naar uit om daar samen met Veldhovense partners echt werk van te maken en hopen op een succesvolle, duurzame samenwerking!”

Sluit u ook aan?

Bent u ondernemer in Veldhoven en wilt u na het lezen van dit bericht ook wat betekenen voor deze bijzondere dag? Neem dan contact op via het verkorte telefoonnummer 14 040 of stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek