Langer thuis wonen dankzij slimme sensoren

Dinsdag 2 augustus 2022

Steeds meer Veldhovenaren wonen langer zelfstandig thuis. Dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Daarom zijn alle zelfstandig wonende Veldhovenaren van 65 jaar en ouder kort geleden uitgenodigd om kennis te maken met Leefsamen. Op donderdag 28 juli plaatste wethouder Huub Stroeks de eerste rookmelder bij een van de deelnemers.

Inwoners die meedoen aan deze proef, krijgen slimme sensoren in huis. Denk naast rookmelders aan deurcontacten en een paniekknop. Wethouder Stroeks: “Met deze sensoren worden buren, familieleden of bekenden gealarmeerd als dat nodig is. Zij kunnen dan snel komen helpen.” Daarnaast kan professionele hulp worden ingeschakeld en krijgen deelnemers een adviesrapport met verbeterpunten voor hun woning.

Samenwerking

De gemeente werkt voor deze proef samen met de provincie Noord-Brabant, leverancier Akkedeer, de woningcorporaties, de brandweer en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. “Samen zorgen we ervoor dat het veiliger wordt om thuis te blijven wonen, ook als je ouder wordt”, aldus Stroeks.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek