Voorkom verstoppingen van het riool

Dinsdag 2 augustus 2022

Schoonmaakdoekjes, babydoekjes en vochtig toiletpapier horen niet in het riool maar in de prullenbak. Spoel deze doekjes niet door het toilet. Zo voorkomen we met elkaar verstoppingen van het riool.

De doekjes kunnen terechtkomen in de pompen en kleppen van het afvoersysteem en dan kan het water niet goed weg. Het water in toiletten kan dan gaan borrelen en omhoog komen. Daardoor kunnen lekkages en schade aan de vloer ontstaan.

Biologisch afbreekbaar

Op de verpakking van vochtige toiletdoekjes staat dat deze biologisch afbreekbaar zijn en u ze daarom in het toilet mag gooien. Maar voordat de doekjes afgebroken zijn, vormen ze al een prop rond de waaier van de rioolpomp en kan deze verstopt raken. Daarom vragen wij u om geen vochtige toiletdoekjes in het toilet te gooien.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek