DigiTaalhuis helpt bij moeite met lezen en schrijven

Maandag 12 september 2022

Deze week start de campagne ‘Wie help jij op weg?’ van het DigiTaalhuis. Dit initiatief zet zich in voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, de Nederlandse taal of het regelen van digitale zaken. Daarom wil het DigiTaalhuis in contact komen met inwoners van Veldhoven die hun taal- of digitale vaardigheden willen verbeteren. Kent u iemand voor wie dit interessant is? Vertel het door. Iedereen is welkom bij het spreekuur van het DigiTaalhuis in de bibliotheek.

De campagne startte afgelopen maandag bij de weekmarkt op het Meiveld. Wethouder Thomas van Broekhoven vergezelde het DigiTaalhuis-campagneteam daarbij: “Ik vind het belangrijk dat iedereen naar eigen vermogen meedoet in Veldhoven. Dat is moeilijk als je de Nederlandse taal niet goed beheerst of digitaal niet zo handig bent. Ik hoop dan ook dat deze belangrijke campagne veel Veldhovenaren bereikt.”

Hoe helpt DigiTaalhuis?

Wilt u graag beter worden in de Nederlandse taal of het omgaan met de digitale wereld? De vrijwilligers van het DigiTaalhuis denken mee en kijken welke trainingen of leermaterialen bij uw vraag passen. De hulp is gratis. Kijk op www.digitaalhuisveldhoven.nl voor meer informatie.

Waarom DigiTaalhuis?

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Voor die groep is het soms lastig om dingen te regelen. Ook lukt het niet altijd om helemaal mee te doen in de samenleving. Hetzelfde geldt voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met de computer. Dat maakt het leven ingewikkeld, omdat er steeds meer digitaal verloopt in onze samenleving. Denk hierbij aan de bank, de overheid of de zorg. Het DigiTaalhuis probeert met de campagne ‘Wie help jij op weg?’ hier aandacht voor te vragen.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek