Herdenking bombardement Zeelst op 17 september

Donderdag 15 september 2022

Kranslegging grafmonument kerkhof St. Willibrorduskerk om 18.45 uur

Vanaf 18.45 uur begeleidt het Onze Lieve Vrouwe Gilde de aanwezigen naar het grafmonument op het kerkhof. Daarna is er bij het monument een korte bijeenkomst voor de herdenking. Hier wordt onder andere een bloemstuk gelegd door nabestaanden van de slachtoffers van het bombardement.

Gildemars naar het monument ‘Donderslag bij Heldere Hemel’ op het Meiveld 

Na de herdenking op het kerkhof loopt het O.L.V. Gilde met de Gildemars naar het monument 'Donderslag bij heldere hemel’ op het Meiveld. U mag meelopen, maar u kunt ook zelfstandig naar het Meiveld gaan.

Herdenkingsbijeenkomst bij monument op het Meiveld om 19.30 uur

Een aantal partijen helpen mee aan de herdenkingsbijeenkomst bij het monument: de Gemeente Veldhoven, de gemeentelijke werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september, de werkgroep 17 september van de vereniging Erfgoedhuis Veldhoven, nabestaanden van het bombardement, het Onze Lieve Vrouwe Gilde, Harmonie l’Union Fratenelle, Scouting St. Aloysius, Amnesty International, Ambassade van Vrede Veldhoven en (oud)leerlingen van het basisonderwijs en het Sondervick College.

Lees meer over de herdenkingen en de werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september 

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek