Gaat u aan de slag als Energiecoach?

Maandag 17 oktober 2022

De steeds maar stijgende energieprijzen hebben ons allemaal op scherp gezet. Voor de een is dit vervelend maar geen ramp, maar voor de ander betekent dit minder eten op tafel. De gemeente Veldhoven start een project om lagere inkomens te helpen met het omlaag brengen van de energierekening. Zodat energie voor iedereen bereikbaar blijft. Voor dit project zoeken we vrijwilligers die huishoudens helpen met besparen. Zogenaamde ‘energiecoaches’.

Wat doet een energiecoach?

Als vrijwillige energiecoach geeft u bewoners thuis uitleg over hun energieverbruik. U geeft bespaartips en brengt energiebesparende producten aan. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Als energiecoach helpt u bewoners zo om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen. Dit alles na een goede, leuke en leerzame training, zodat u op pad gaat met de juiste kennis en vaardigheden. Een professioneel team staat klaar om u te voorzien van de nodige middelen en materialen. 

Team van Energiecoaches

In Veldhoven zijn al enkele energiecoaches actief. U wordt als nieuwe energiecoach onderdeel van dit bestaande team:

“De almaar stijgende energieprijzen bezorgen veel huishoudens grote financiële problemen. Zo ook in ons eigen Veldhoven”, vertelt een van de coaches. Met enkele vrijwilligers uit Veldhoven zijn we in november vorig jaar van start gegaan om mensen te helpen met kleine energiebesparende maatregelen. Inmiddels hebben we met vier vrijwilligers zo’n 200 huishoudens geadviseerd. We willen graag meer huishoudens bereiken deze winter. Daarom zoeken wij uitbreiding van het aantal vrijwilligers. Beschikt u over vrije tijd die u zinvol wilt invullen? Dan is dit misschien iets waarmee u mede-Veldhovenaren kunt helpen.”

(Gert de Ruijgt, Energiecoach Veldhoven)

Energiecoach worden iets voor u?

Krijgt u energie van mensen helpen, bent u hands-on, heeft u interesse in of ervaring met energiebesparing, en herkent u zich in onderstaand profiel? Dan zoeken wij u!

  • U woont in Veldhoven of directe omgeving.
  • U kunt goed luisteren en uitleggen.
  • U bent enthousiast over verduurzamen.
  • U bent handig en digitaal vaardig.
  • U bent twee tot vier uur per week beschikbaar.

Heeft u interesse? Meld u zich dan aan bij Wieke Rooijackers van de gemeente Veldhoven. Stuur een e-mail naar Wieke.Rooijackers@veldhoven.nl.

Project van de gemeente

De energiecoaches is een project op initiatief van de gemeente Veldhoven. Het project loopt tot en met mei 2023. Als het succesvol is, willen we het graag verlengen.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek