Maak het fietsendieven lastig, blijf opletten!

Dinsdag 25 oktober 2022

Een fietsendiefstal is nooit helemaal te voorkomen, maar u kunt zelf wel maatregelen nemen om die kans te verkleinen. Door samen met uw buren goed op te letten en verdachte situaties te melden, helpt u de politie met het aanpakken van criminaliteit. Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als iedereen aangifte doet, weet de politie beter op welke plekken fietsen gestolen worden. Die plekken houdt de politie dan extra in de gaten.

Eenvoudige maatregelen om het risico kleiner te maken dat u slachtoffer wordt van fietsendiefstal:

  • Zet uw fiets het liefst in een (bewaakte) stalling of binnen. Vergeet niet uw fiets op slot te zetten.
  • Zet de fiets het liefst in het zicht van mensen, op een drukbezochte plek.
  • Zet uw fiets altijd vast met een tweede slot. Het kost dieven meer tijd om twee sloten open te breken. Dit verkleint de kans op diefstal.
  • Zet uw fiets op slot bij het frame én bij een van de wielen, waardoor deze moeilijker verplaatsbaar is.
  • Bevestig uw fiets aan een vast voorwerp. Sommige dieven verplaatsen een fiets en nemen deze dan later alsnog mee.
  • Heeft u een elektrische fiets? Vergeet dan nooit het display van de fiets af te nemen.
  • Heeft de accu van uw elektrische fiets een slot? Gebruik dit dan altijd.

Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. De politie kan uw fiets en de dader(s) alleen opsporen als u aangifte doet. Bel altijd 112 als u een diefstal ziet. Bel óók altijd 112 bij een verdachte of heterdaad situatie.

Tip: bewaar de kenmerken van de fiets, framenummer, type en kleur goed. Merk de fiets eventueel met de eigen postcode en huisnummer.

Verdachte situaties melden

De politie wil graag weten of u verdachte personen en/of voertuigen in uw buurt heeft gezien. Informatie kunt u doorgeven aan de politie via 0900-8844. Via www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen kunt u aangifte of melding doen. U kunt in contact komen met uw wijkagent via www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten.

Vragen?

De gemeente Veldhoven blijft zich inzetten voor een veilige woonomgeving. Uw bijdrage is daarbij van groot belang. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via het verkorte telefoonnummer 14 040 of via een e-mail aan gemeente@veldhoven.nl.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek